Jump to content
Zero 88 Community Support Forum

Some effects not working


Recommended Posts

Hi,

I have a FLX s48 with 48 dimmers and 2 MAC 600 moving heads connected. They ar all working.

But when i choose an effect fot the MAc 600, all the movement effects are the same: they all make an "8".

Only the vertical line is making a vertival line. bThe rest only 8s.
What is going wrong?

Link to post
Share on other sites

Hi Rob,

14 hours ago, Rob58 said:

But when i choose an effect fot the MAc 600, all the movement effects are the same: they all make an "8".

Only the vertical line is making a vertival line. bThe rest only 8s.
What is going wrong?

As Kevin mentions, this could be due to the Speed and Size parameters.

If you have not Panned or Tilted your fixtures and they are still in their 50/50 home position, try adjusting their position, and then apply the effects. You should then find that for example a circle effect looks like a circle.

Let me know if there is anything else I can do to help.

Edward

Link to post
Share on other sites

Hi Rob,

Just to confirm, Effect 2 through to Effect 10 all seem to be giving you a figure of 8, apart from Effect 7 (Vertical Line) which is working? This is the case even when the fixture is tilted away from the home position? Do you have any other moving heads patched in? If you apply the effects to these do you get the same results? Do the other effects such as those for colour and intensity appear to be working with the MAC 600?

Feel free to send a copy of your show file to support@zero88.com with a description of the issue, and one of the team will be able to take a look for you.

Edward

Link to post
Share on other sites
  • 2 years later...

I'm experiencing the exact same problem when trying to make a circle form effect. It always ends up looking like a figure eight. When I change the position of the fixtures it's still a figure eight, just unsymmetrical. Did you ever find a work around this? I'm running version 9.7.7 on an Orb XF.

Link to post
Share on other sites

Hi Antti,

14 minutes ago, Antti said:

I'm experiencing the exact same problem when trying to make a circle form effect. It always ends up looking like a figure eight. When I change the position of the fixtures it's still a figure eight, just unsymmetrical.

If you move your fixtures away from their defaults to a location on stage, and then apply the circle effect, try dialing the effect Size encoder down to 0. Then slowly increase the Size encoder wheel. You should find the fixtures perform a circular motion around their current location.

17 minutes ago, Antti said:

I'm running version 9.7.7 on an Orb XF.

In case you weren't aware, the latest software for OrbXF consoles is ZerOS 7.9.9. If you wish to update your console's software, ZerOS 7.9.9 can be downloaded from the link below...

https://zero88.com/zeros#download 

Hope this helps,

Edward

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.