Jump to content
Zero 88 Community Support Forum

FLX Strange Fader Behaviour


Recommended Posts

Hi everyone,

so while getting things ready for my first piece of work coming up soon for quite some time the hand of doom has visited. 
Faders 1,2 and 3 are acting up. If I raise 1 the intensity on 2 also raises. I can also touch fader 2 while it is in the low position and the intensity flickers. Fader 3 intensity also flickers and changes intensity outputs.
Has anyone seen this before please. I have a week to get this sorted ?

 

Link to post
Share on other sites

Hi Mac,

53 minutes ago, Uriahdemon said:

while getting things ready for my first piece of work coming up soon for quite some time

Really glad to hear your FLX is going to see some action again. 

53 minutes ago, Uriahdemon said:

Faders 1,2 and 3 are acting up. If I raise 1 the intensity on 2 also raises. I can also touch fader 2 while it is in the low position and the intensity flickers. Fader 3 intensity also flickers and changes intensity outputs.

Have you booted the console into test mode? If not please see the link below for more information...

https://zero88.com/manuals/zeros/trouble-shooting/test-mode

Do your faders exhibit the same behaviour in test mode? If they do, I’d recommend using a can of air duster, and spraying this into the faders causing problems, and work them up and down. This will clear any dirt and grime that may be causing them to register incorrectly.

Hope this helps,

Edward

Link to post
Share on other sites

Hi Ed,

I tried your suggestion and the 'Test' Mode showed no issue with the faders.  I did visit Mr Screwfix yesterday for the can of air duster and applied that afterwards also

Fingers crossed it has not occurred again.  I really dont know what this was....  very weird but hopefully that is it now.

Thanks very much again for your help (especially at the weekend) hugely appreciated.

Rgds

Mac

Link to post
Share on other sites

Hi Mac,

22 minutes ago, Uriahdemon said:

I tried your suggestion and the 'Test' Mode showed no issue with the faders.  I did visit Mr Screwfix yesterday for the can of air duster and applied that afterwards also

Thanks for the update. If there was any grime in the faders causing issues, it sounds like this may have cleared. 

23 minutes ago, Uriahdemon said:

Thanks very much again for your help (especially at the weekend) hugely appreciated.

No problem at all.

Edward

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.