Jump to content
Zero 88 Community Support Forum
Sign in to follow this  
Laubfrosch

Problems with the Palette Lock

Recommended Posts

Hi all,

 

Probably found a small bug relating the "Palette Lock".

 

Facts at first!

 

The desk, LeapFrog, has the SV 9.6 Fixtures 1-4 MAC 600, 5-10 MAC 250 Entour and about 20 Generics. The Leap also runs in "Partial Mode".

 

During programming and editing Memories I noticed a weird behaviour of the "Palette Lock"

 

If activated + playback Memories + changing palettes live, no problem occured.

 

In "Edit Mode" the "Palette Lock" stood at the last choosen attribute, i.e. Position. Even holding down another one like "colour" the pushed palette button activated a "Position Palette despite the displayed colour of the pushed button.

 

I was able to control via wheel only!

 

Going back to the playback mode everything works fine again. :roll:

 

 

 

I hope I explained detailed enough?

:oops:

 

 

 

Cheers

 

Sven

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is the problem that when you are in "Edit Mode" and the monitor screen is locked on a palettes, that the main monitor screen does not follow the attribute button presses (Colour, Beamshape, Position) ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi K-Nine,

 

no it´s not the monitor!!!

 

The Monitor and LCD do follow the button presses, but only temporarely.

Like it works without the Palette Lock. You see the right things but receive other DMX-Channels.

 

 

cheers

 

Sven

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not sure I quite follow the problem then :(

 

When I tried it out yesterday on a Fat Frog - if the monitor screen was locked on Colour palettes and you then went into Edit mode, pressing Beamshape or Position did not change the monitor screens to the corresponding palettes, and the channel flash button/palette select buttons also remained indicating the Colour palettes !

 

This is the bug that I thought you were describing 8O

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oooooops SORRY you´re right!!!

 

I have just checked it on a Fat Frog. :oops:

 

The VGA Monitor doesn´t change to the chosen Attribute. Everything else is like I described in the first and second post.

 

In short form! Using the palette lock during the edit mode, the Attribute is locked FOR SURE!!! :twisted:

 

 

Cheers

 

Sven

Share this post


Link to post
Share on other sites

I guess the simple work-around is to not lock the monitor screen onto one of the palette screens if you intend editing memories, submasters or SX buttons :)

 

There are other issues relating to locking monitor screens and the palette lock function which we also need to investigate further.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.