Jump to content
Zero 88 Community Support Forum
Delete-0-Enter

FLX ZerOS 7.9.5 - Weird Arrow Keys Behavior

Recommended Posts

After boot up the up/down arrow keys are operating the output window’s scroll bar instead of selecting the master playback’s next/ previous cues.

Switching to one of the other desktop layouts and then back to the Cues layout reenables the navigation through the cue list.

After that, the arrow keys’ cue list navigation function remains intact, no matter how often desktop layouts are switched.

This happens on our FLX with ZerOS 7.9.5 installed. Same behavior on PhantomZerOS 7.9.5 on a Windows 10 PC.

Anyone else experience this? Did I miss some setting in the Setup or something? Feels like a bug. Not a huge deal, but a bit annoying, especially if you consider selecting a cue is usually the first thing one does after the console has booted.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bug probably.

(Moved my other bug reports to a thread in the ZerOS Beta Test Forum).

Share this post


Link to post
Share on other sites

I’ve had this too just now. Couldn’t find a button that got me to cue stack control. Fortunately have a mouse attached on this occasion. I'm not sure how you get out of this issue if you don't have a mouse to click in the window. I couldn't find any buttons that helped out.

Edit: Cycling around the screens with the View button can get you control if you've no mouse attached. This is probably as Delete-0-Enter says with circling through the external monitor desktops.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's interesting, pcollins666. Never had it on 7.9.4, but it happens on every startup of the console since the upgrade to 7.9.5, which doesn't seem to be the case on your FLX. Does the bug appear/ disappear randomly for you?  

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

3 minutes ago, Delete-0-Enter said:

Never had it on 7.9.4, but it happens on every startup of the console since the upgrade to 7.9.5

Since this was flagged here and I took notice, I pretty sure I'm in the "always on 7.9.5" - but if I think back to some of my 7.9.4 posting (which version had been on my desk for around a year), I did have some cue-stack-focus "snags" but I think that ended up being user-induced. I've been doing a show this past week or so, and I've have a full setup with mouse/keyboard/monitor, and I've been running the master cue stack from the start - so didn't initially realise this issue until it was raised here, after which point I always made sure I used the mouse to set the focus to the cue stack! However I sometimes have a "bare" config using just the console.

I hope Z88 can see this easily and sort it out!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/13/2019 at 8:08 PM, kgallen said:

This is probably as Delete-0-Enter says with circling through the external monitor desktops.

Exactly. Circling through the desktop layouts Cues, Fader, CBPE and Groups Colour is the workaround I meant, either by multiple presses of the View button or clicks with the mouse/ your finger (if external touchscreen monitor attached)  on the layout buttons at the lower right of the screen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, kgallen said:

after which point I always made sure I used the mouse to set the focus to the cue stack! 

By just clicking at something in the cue stack? Pretty sure that was what we tried first but didn't work - have to check that again when I'm back at the console. 

Quote

I hope Z88 can see this easily and sort it out!

Yep, fingers crossed! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Delete-0-Enter said:

By just clicking at something in the cue stack? Pretty sure that was what we tried first but didn't work - have to check that again when I'm back at the console. 

Assuming I was currently outputting cue 1 (green bar) I click on "cue 3" with the mouse (external monitor) to move the next (orange) bar to cue 3 then "try" the up arrow to get to cue 2 for next.

I found the master go would sequence the stack as expected (hence I didn't spot this issue) although as described the arrow keys didn't have control of the next bar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.