Jump to content
Zero 88 Community Support Forum
Webbo

FatFrog generic/preset problem

Recommended Posts

Recently picked up a 2004 FatFrog to play with, it has various problems. I've sorted most of them and upgraded the firmware to 10.12.1 but have an issue with the channel faders, they only reach 94% output.  The encoders & masters all reach 100%. Subs also at 100% when  using a file loaded from another Frog desk. Memory battery has been replaced, DIP switches are set correctly. The pre-set control switch might be connected with this as when in  B-faders / A-stored  mode, the output levels only run to 26%

Anyone got any ideas on where to look?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is usually an issue with the channel faders reference voltage, or maybe the DIP switches on the channel boards if you've been rummaging around inside. I'm sure there are some posts on here or on the BlueRoom. I'll have a dig around...

Give Keith a ring at Zero88, he'll have you sorted in a jiffy...

(Mods: This post could do with being moved to the Frog Range MkI forum).

Kevin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Webbo,

Have you put the console into Test Mode, to test each of the channel faders? You can do this by booting the console with F1 held down. 

If you have any queries just drop us an email to support@zero88.com. 

31 minutes ago, kgallen said:

(Mods: This post could do with being moved to the Frog Range MkI forum).

Cheers Kevin, topic moved.

All the best,

Edward

Share this post


Link to post
Share on other sites
37 minutes ago, Webbo said:

Thanks, 

Not tried that but will give it a go tonight.

OK. When in Test Mode, Channel flash buttons 1 through to 14 select sets of faders and pots to test.

Flash 1-8 = Channel Faders

Flash 9-10 = Submasters

Flash 11 = other pots

Flash 13 = Wheels

Flash 14 = Buttons.

You can check the level reported by the fader on the internal LCD.

Any queries just let me know.

Edward

Share this post


Link to post
Share on other sites

A very useful facility

Looks like sliders; A-23 (0-FD), A-Master (stuck at EF) & B-Master (C3-FA) need replacing.

Thanks for the advice, a little job for next week I think, hopefully this will sort the issue.

Cheers guys, much appreciated.

Keith

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sliders replaced, desk now running at 100% output - result! Small problem still with B - Pre-set / A - Stored switch position, (not essential at the moment). Possibly due to a damaged SN74HC373N IC adjacent to the DIL connection socket, looks like the EM6788 33 3 main board has suffered some "liquid" spillage at some point, but will get round to replacing that with a socket & new IC at a later date, everything else now seems to be running.

Thanks for your advice & help.

Out of interest, does anyone know if this board can be obtained as a spare part, or know of a decent S/H unit wanting a loving home?

Keith

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Keith,

Glad to hear the desk is now running at 100%.

For advice on obtaining spares, feel free to drop us an email to support@zero88.com, and we'll be able to point you in the right direction.

All the best,

Edward

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/21/2019 at 9:34 AM, Webbo said:

Sliders replaced, desk now running at 100% output - result! Small problem still with B - Pre-set / A - Stored switch position, (not essential at the moment). Possibly due to a damaged SN74HC373N IC adjacent to the DIL connection socket, looks like the EM6788 33 3 main board has suffered some "liquid" spillage at some point, but will get round to replacing that with a socket & new IC at a later date, everything else now seems to be running.

Thanks for your advice & help.

Out of interest, does anyone know if this board can be obtained as a spare part, or know of a decent S/H unit wanting a loving home?

Keith

I have some Frog fader boards around as reclaimed spares - they're largely untested having been removed from desks that were put away in to "store" as desk upgrades happened, however the most that will be wrong might be failed/dirty faders. If you're looking for a board to replace one with damaged tracks or chips - they would certainly do the job.

If you want to pursue this - drop me an eMail to ian@serviceguy.co.uk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.