Jump to content
Zero 88 Community Support Forum
kgallen

Betapack 1 flicker - check your nuts!

Recommended Posts

I recently had an issue with one of our Betapack 1's where there was some instability/flicker on channels 3 and 4.

Tonight I've tracked that down to loose nuts on the mains inlet - not the ones on top of the phase joining bar, but the ones *underneath* that clamp the M6 bolts to the metal phase plates on the PCB. You will only find this by removing the phase joining bar which otherwise holds the three bolts locked together (assuming the top nuts are tight which are the easy ones to check!). Pair of 10mm spanners to tighten. Check all three phases and the neutral too, as whilst phase 2 was distinctly loose on mine, phase 3 and the neutral also needed a tweak. There should be spring washers in place too under the nuts.

Diagnosed by having some lamps plugged in and tapping around the case with the rubber handle end of a screwdriver and seeing some flicker and hearing a little buzzing/crackling every now and again!

Recording for the reference of others competent to remove the rear panel - danger, mains voltages, unplug/isolate before doing so!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.