Jump to content
Zero 88 Community Support Forum
Sign in to follow this  
hansdev

Working a chase on a submaster

Recommended Posts

Good day. I just created a chase with a couple fixtures; ie. I've place my five fixtures into a fix spot on stage, then they alternately turn on and off on each steps of the chase. That was done using the shutter set at 0 and 255. ; when this chase is copied from the memory to a submaster, and I move my slider up on the console, nothing happens. Can someone help me with this.

The second chase that I created, I had three studio color 250 move from stage to the back wall in off mode, light turns on and the color varies. Then it travel from the back wall to the stage where the band is, stops on them. When I cary that chase from memory to a submaster, nothing happens.

Ok, what am I doing wrong?

 

Cheers,

 

Hans

Share this post


Link to post
Share on other sites

When you say "copied" or "cary" - do you mean "transfer"? Since this is the only way to get a chase on a submaster.

 

Things to check:

 

Make sure the LTP trigger level for the submaster is set to something useful like 5%.

 

If your chase drive is manual or beat (release 9.0 feature), the STEP button in the submasters section is now the one to use, not the STEP button in the Playback X section.

 

Make sure in Desk Setup-->Desk Defaults-->Submaster (accessed through Super User), the Sub Data field is set to Gen&Fix, not Generic.

 

If your still having trouble, email your show to us (techsupp@zero88.com) and we'll take a look at it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That is correct. I tried both transfered with time and transfered without time. Neither worked. Also, the chase is automatic. It is also set with Gen&Fix in the default.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does it work correctly on the Playback X itself?

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you have done everything that Paul suggested then I can't see why the chase should not run on the submaster.

 

Which version of software have you got in your desk ?

 

If you could send us a copy of your show with details of the chase memory concerned, maybe we can figure out why it isn't running 8O

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seems a really obvious question to ask but just thought i'd check

 

Are all the correct masters up??

 

Also try programming channel data streight to a submaster and see if this works?? If so it may be something you are doing wrong whilst transferring.

 

SAM

Share this post


Link to post
Share on other sites

K-Nine ~ I'm using ver. 9.0. Also, I don't have a copy of the file here with me, but will get it tomorow night when I get back to the church and email it ot you.

 

Sam ~ Yes, on all the masters. I have them up as they should be. This weekend, I will try to program directly into a submaster. In regards to the transfer, they are only two methods. Transfer with time and Transfer without time. I've tried both, and no sugar.

 

Cheers,

 

Hans

Share this post


Link to post
Share on other sites
K-Nine ~ I'm using ver. 9.0. Also, I don't have a copy of the file here with me, but will get it tomorow night when I get back to the church and email it ot you.

 

Sam ~ Yes, on all the masters. I have them up as they should be. This weekend, I will try to program directly into a submaster. In regards to the transfer, they are only two methods. Transfer with time and Transfer without time. I've tried both, and no sugar.

 

Cheers,

 

Hans

 

OK- It will be interesting to see if you can program directly to submaster. It sounds a very starnge problem and not one I've ever come across. :roll: :roll:

 

SAM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

my desk behaves similar to yours after the update to ver 9.0.

but it was no problem to reanimate it, as Paul´s advice

 

Make sure in Desk Setup-->Desk Defaults-->Submaster (accessed through Super User), the Sub Data field is set to Gen&Fix, not Generic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.