Jump to content
Zero 88 Community Support Forum

All Activity

This stream auto-updates     

  1. Today
  2. Hi Labby and Edward, we had the same issues with our Leapfrog 48 some time ago. We could fix it by upgrading the internal memory. Our desk had only 256Mb Memory inside, so we upgraded it to 1024Mb. After it, the desk works very fine and quicker without any problems. Matze
  3. Hello, This doesn't sound like anything to worry about. During the boot sequence the screen will turn on and off before the initialisation text runs. FLX S consoles should take around 30 seconds to boot. If you have any queries let me know. All the best, Edward
  4. When we start up our flx S24, after 10 seconds the screen flashes white once, then 15 seconds later the logo appears and progress bar. Is this flashing of the screen normal? - it somehow feels odd. Thanks.
  5. Yesterday
  6. Hello, Great glad to hear you found the articles useful. If you have any other queries just let us know. Edward
  7. Hi Guys Sorry for the delay in getting back to you. I managed to make a couple of playbacks and get settings nailed down, primarily using LTP catch, and seem to have got my head around everything now, so the desk is working as desired! thanks for your help - the articles were useful in understanding different control elements.
  8. Last week
  9. Hi mmoleiro, If you need a fixture not in the desk then you can always load it from floppy (from an ift file) when you assign fixtures - you don't have to keep creating cft files. The CFT is just the "common" fixtures - the ones you'd like available on the desk by default after you've done a desk reset. So I'd create a CFT with 20 of the fixture types that you most commonly use. Then anything new or one-off just load in from floppy for that show. The fixtures are saved as part of the showfile when you save the show to floppy, so say you had to use a different desk, then everything is included in the show file, you don't need to start changing cft or loading fixtures on that other desk. For example my CFT includes the LED fixtures I usually use, so they are available on the desk ready to patch for a show. I've removed for example the Robe fixtures because I've never used them in a show, so they are replaced with LED fixtures I do. Regards, Kevin
  10. Hi Well Kgallen you have saved the day. After all I only had to read the f.manual. I was doing it all wrong. I was trying to assign a fixture from the floppy containing a cft file and the mixer didn’t recognize it. I did what you said, loaded the cft file and replaced the existing one in the desk. After that I tried to assign a fixture again and there it was, the cft file I previously loaded. I thought we could just add one more fixture to the file already existing in the mixer. But you have to create a new file and replace the existing one. I have now, in the mixer, a fixture file containing only...one fixture! It was, also, only after reading the manual, I realized I had to reboot the mixer to implement the changes. thank all you guys again mmoleiro
  11. Hi Tim, Yes that’s correct. The fixture editor software requires raw values, and therefore for 16bit parameters this is a value of 32,768 for 50%. The reason the fixtures go back to 0,0 when playbacks are released, is also due to not having 50/50% pan and tilt home values in the fixture file. Unless you modify the fixture file, you will also have to update the console’s default values. For more information on this, take a look at the article below for adjusting home values... http://support.zero88.com/1011411491 For editing defaults see here... http://support.zero88.com/1011707631 Hope this helps, if you have any queries let me know. Edward
  12. Hello, OK no worries. If you have any queries let me know. Edward
  13. Cue 4 to 5 happen 10 pages apart. The problem shows itself from 13 to 13.5. Tonight is the last performance so won't be able to check it out for some time now. Thanks for looking at it and I'll get back to you at some point.
  14. Ah - I might have found the issue - am I right in thinking that the desk uses percentages (0-100%) but the fixture editor goes by absolute values? So if it's a 16bit pan and tile 60 and 50 are very close to the start points anyway - should I be using 43690 for the pan and 32768 for the fixture profile?
  15. Hello, I am still quite new to programming the Solution so forgive me if this is a basic error, but I can't find the answer in the manual. I have a number of very small moving head wash lights (Orbit-70 from Gear4music) - they're not spectacular but they are cheap enough that I can buy 12! I have created a fixture for them using fixture tools - because they have 180degree tilt and 270degree pan I have set the default home positions in the fixture profile to 50 and 66 - so that they point vertically downwards when you press 'home.' However, this didn't seem to transfer when I loaded the fixture profile into the desk with the USB stick. They were going to 0,0 whenever I pressed 'home.' I did then edit the home position on the desk (I couldn't find the 'edit fixtures' setting mentioned in the manual, but I am running 9.4 software) but I did find a way to change it, and now the fixtures go to the correct place (50,66) when I press home. However, I've created a number of cues using these lights and saved to a submaster/cue stack, and when I pull the fader back to zero, the movers go back to 0,0. They go back to the correct place when I raise the fader again, but of course the light comes on too and sweeps across the stage which looks terrible! Am I doing something wrong, or is the a bug? it's the first time I've created a fixture profile with the tools and I think I've done it correctly, but would be grateful for any advice? I'll try and attach the fixture profile file in another message.
  16. Hi Jimbo, I have loaded your show file into Phantom ZerOS and have taken a look. I can't seem to recreate the issue you are seeing. I have gone into cue 5 from cue 4, and also cue 13.5 from cue 13, and the 5 min cross fade runs correctly. Adding in Auto After or Auto With triggers on cues 4 or 13.5 also results in a smooth crossfade running from the previous cue, without the whole stage going dark. Could you confirm it is these cues? Edward
  17. Hi Samuel, All FLX S24 consoles have a limit of 48 fixtures (FLX S48 consoles have a limit of 96 fixtures). A fixture is a “physical device” - an LED unit, a moving light, a smoke machine, etc. 1U consoles also have a limit of 512 DMX channels. That means, if you wanted to patch 48 moving lights, each one could only take up approx 10 DMX channels each before you run out - which is not very many by today’s standards. However, it’s usually not a problem as most people only want to patch a handful of moving lights, and the rest are LEDs, dimmers etc (which usually only take up a few DMX channels each, freeing up the rest for “larger” moving lights). A 2U console doubles the number of DMX channels available (to 1024), meaning each moving light can now take up 21 DMX channels each (there is still the same limit of 48 physical devices). You can choose to purchase either a 1U or a 2U console. If you choose the 1U console, you can upgrade it online at any time - zero88.com/upgrade - the current cost is £250+VAT Hope this helps? Feel free to ask more questions!
  18. It coast £300. Hear you can find an Introduction about it https://zero88.com/manuals/universe-upgrade-instructions.pdf And yes, you can purchase also directly one with 2 universes. That is cheaper. At the end of the product site are the different order codes https://zero88.com/products/consoles/flxs/index.shtml By patching your fixtures you can choose not only the DMX channel, you can also change the Universe. So you are couplet flexible.
  19. Hi I am interested in purchasing a FLX S24 but I have some questions, I have learned that you can upgrade to enable 2 universes how much does this cost or can I purchase one with 2 universes already? if I have 2 universes available how would I access the channels on universe 2?
  20. Earlier
  21. show file attached. It's the second fade cue that's the problem. (There is a long wait before the 1st fade goes) Moonlight.isf
  22. Hi Piero, Hold SETUP and tap COLOUR, and choose RGB. Hope this helps, Edward
  23. Hi, I’ve got the same problem on a Zero 88 solution, by default is using CMY and I want RGB, how to change it?
  24. Hello, Yes a copy of your show file may be handy to take a look at what is going on. From the picture it shows all except fixture 3 displayed in yellow. This means their intensity is being controlled by a UDK, they are Highlighted, or their intensity default values have been changed. More on Output Window colours can be found here... http://support.zero88.com/1011707591 UDK data and playback data will be mixed HTP, and therefore as they are at 100% this will be output. All the best, Edward
  25. Hi Edward, nothing is set to inhibit. By playing around some more my playback 2 seems to be working okay now by having the various playbacks set to LTP catch. In other settings, it doesn’t play the intensity changes. regarding playback 1, even by updating the playback or saving it as a snapshot, it still only seems to operate the single fixture. I’ve attached an image of the output window. would a show file benefit? I can hunt down a USB stick if so. thanks
  26. Hello, Is there another playback set to Inhibit these fixtures? If so this will be causing you problems unless it is raised to full. Were the other fixture's intensities sourced from another Playback, if so ensure SmartTag is enabled and try updating the playback. Feel free to send us a copy of your show file to support@zero88.com, and one of the team will be able to take a look. Edward
  27. Hi both, sorry for the delay in response, I didn’t get the opportunity to try these things out on Friday. so, having read the articles and tried different settings with smart tagging and intensity mixing, I am facing the following; i have 2 playbacks; one which is aimed to be all lights 100% intensity and a single colour temp. However, this playback only seems to be actioned on a single light fixture, none of the others change, even if I select them all when I record the cue. the second playback is designed as a test with multiple cues, aiming to get the sky panels to change colour and the space lights to dim to 0% intensity. I have tried different tagging and intensity mixing options - this playback only cues the intensity changes when set to inhibit, not in any other mode, even if playback 1 is not active. i am confused here primarily about; - why is the playback 1 only playing back on fixture 3 but none of the others? - why is playback 2 not playing the intensity changes unless in inhibit, which leads to its other issues with intensity mixing in channel mode etc. thanks
  28. Hi Eric, Great, thanks for letting us know. One of the team will take a look shortly. Edward
  1. Load more activity
  • Newsletter

    Want to keep up to date with all our latest news and information?

    Sign Up
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.