Jump to content
Zero 88 Community Support Forum

All Activity

This stream auto-updates     

  1. Yesterday
  2. It coast £300. Hear you can find an Introduction about it https://zero88.com/manuals/universe-upgrade-instructions.pdf And yes, you can purchase also directly one with 2 universes. That is cheaper. At the end of the product site are the different order codes https://zero88.com/products/consoles/flxs/index.shtml By patching your fixtures you can choose not only the DMX channel, you can also change the Universe. So you are couplet flexible.
  3. Hi I am interested in purchasing a FLX S24 but I have some questions, I have learned that you can upgrade to enable 2 universes how much does this cost or can I purchase one with 2 universes already? if I have 2 universes available how would I access the channels on universe 2?
  4. show file attached. It's the second fade cue that's the problem. (There is a long wait before the 1st fade goes) Moonlight.isf
  5. Last week
  6. Hi Piero, Hold SETUP and tap COLOUR, and choose RGB. Hope this helps, Edward
  7. Hi, I’ve got the same problem on a Zero 88 solution, by default is using CMY and I want RGB, how to change it?
  8. Hello, Yes a copy of your show file may be handy to take a look at what is going on. From the picture it shows all except fixture 3 displayed in yellow. This means their intensity is being controlled by a UDK, they are Highlighted, or their intensity default values have been changed. More on Output Window colours can be found here... http://support.zero88.com/1011707591 UDK data and playback data will be mixed HTP, and therefore as they are at 100% this will be output. All the best, Edward
  9. Hi Edward, nothing is set to inhibit. By playing around some more my playback 2 seems to be working okay now by having the various playbacks set to LTP catch. In other settings, it doesn’t play the intensity changes. regarding playback 1, even by updating the playback or saving it as a snapshot, it still only seems to operate the single fixture. I’ve attached an image of the output window. would a show file benefit? I can hunt down a USB stick if so. thanks
  10. Hello, Is there another playback set to Inhibit these fixtures? If so this will be causing you problems unless it is raised to full. Were the other fixture's intensities sourced from another Playback, if so ensure SmartTag is enabled and try updating the playback. Feel free to send us a copy of your show file to support@zero88.com, and one of the team will be able to take a look. Edward
  11. Hi both, sorry for the delay in response, I didn’t get the opportunity to try these things out on Friday. so, having read the articles and tried different settings with smart tagging and intensity mixing, I am facing the following; i have 2 playbacks; one which is aimed to be all lights 100% intensity and a single colour temp. However, this playback only seems to be actioned on a single light fixture, none of the others change, even if I select them all when I record the cue. the second playback is designed as a test with multiple cues, aiming to get the sky panels to change colour and the space lights to dim to 0% intensity. I have tried different tagging and intensity mixing options - this playback only cues the intensity changes when set to inhibit, not in any other mode, even if playback 1 is not active. i am confused here primarily about; - why is the playback 1 only playing back on fixture 3 but none of the others? - why is playback 2 not playing the intensity changes unless in inhibit, which leads to its other issues with intensity mixing in channel mode etc. thanks
  12. Hi Eric, Great, thanks for letting us know. One of the team will take a look shortly. Edward
  13. Hello, Kevin has linked to some really helpful articles, which should hopefully point you in the right direction. As Kevin has mentioned, this sounds like some configuration in Playback Settings is causing you these issues. In the majority of cases, you should be able to leave the playback settings in their defaults and the console will work as expected. To manually Release a playback and stop it running, you can hold CLEAR and tap its button. The console should automatically release the playback when you lower the fader. If not, in the playback settings under Raise & Lower, Release on Lower has been disabled. This sounds like the Intensity Mixing of your playback has been changed to Inhibit. Again, another instance of Inhibit. You may find the article below useful, which discusses Inhibit... http://support.zero88.com/1077997011 Potentially you have disabled Trigger on Raise, meaning the playback won't run when the fader is raised? Hope this helps, you are welcome to email a copy of your show file to support@zero88.com, and one of the team will be able to take a look and talk you through what may be causing the issues. If you have any queries let me know. Edward
  14. Hello I send you my show on support Email. Have a good day Eric
  15. Almost certainly comes down to what has been recorded when you programmed the playback. Have a look into SmartTag - will record channels which changed since the last state, other channels will track I.e. keep doing what they were doing before). For the chase, have a look into triggering and releasing playbacks with macros from another cue stack, is that maybe what you're after? I'll try to dig out some links to other Forum posts that cover this better and Edit this post in a minute. When Edward comes on line later he'll give you a full and complete explanation much better than me! Hope some of these help: http://support.zero88.com/Consoles/FLX/1014413041/RGB-Colour-Mixing-on-faders-FLX-Series.htm http://support.zero88.com/Legacy-Products/Legacy-Consoles/Legacy-ZerOS/ORB-XF/1014189311/What-is-Tagging.htm http://support.zero88.com/Legacy-Products/Legacy-Consoles/Legacy-ZerOS/ORB-XF/1011587771/How-do-I-manually-Release-a-Playback.htm
  16. Hi, have been doing some learning on the FLX desk using the support videos and so on, with the aim of just programming in a random test show. I’ve stumbled across a few things that I can’t work out. - when I play a playback, especially as a chase, how can I stop that playback mid cycle? The only way I seem to be able to do so is by bringing the fader to 0, but that acts more to reduce intensity. The cues continue to play. - after programming playbacks, if I go back to channel control, the light intensity will not change if a playback intensity has been left on 0. - reducing other playback sliders to 0 will also reduce all lights to 0 regardless of other playbacks running. - for intensity mixing, I seem to have to set it to inhibit in playback settings for the playback to run at all - if I don’t do this, cues don’t play and the lights all stay at 100% intensity and no colour changes. Using HTP/LTP/LTP Catch doesn’t seem to change this. i followed through the YouTube videos, but perhaps I am setting up a playback wrong to start with. Once recording a cues it seems to take a whole bunch of fiddling to get them to actually play back. rig is using skypanels and space force leds. thanks
  17. Earlier
  18. Hello, Great ok thanks for letting me know. (You seemed to have created a duplicate post which I have deleted.) Edward
  19. Thanks. I'm next at the theatre on Monday & will grab the show file then.
  20. Hello, Interesting, can’t think of any reason this may be happening. Please could you attach your show file the problem is present in, and list the cues that are causing the issue? All the best, Edward
  21. Hello, Great, thank you for confirming your software version. Yes, the file attached to your post is a debug file, file extension .zdb. Please send this to support@zero88.com with as much information on when the crash happened, and if you think anything may have caused it. Many thanks, Edward
  22. I have a cue with general stage lighting plus a set of led bars simulating early morning. The next cue is a cross fade to bright morning on the led bars over 5 minutes. Done manually on the go button the stage stays up and the led bars crossfade colours. Done automatically the whole stage goes dark and comes back over the 5 minutes with the colour fade. Any ideas?
  23. I have recovered the console, what is the name of the file ? debugXXX ? The software is 7.9.4.3 debug_31-12-1969_19-00-47.zdb
  24. That is true of "newer" ACT6s however early Strand equipment (including ACT6 models from the 1980s to early 1990's) had a fixed 0 to -10V control signal. This requires an "inversion" circuit to change the 0 to +10V to 0 to -10V control voltage. This link discusses such a circuit for Strand dimmers using 0 to -10V control voltage, if you are capable of some straightforward low-voltage electronics construction: http://sound.whsites.net/project90.htm (You need the lower circuit example to go from +10V signalling from the desk to the -10V signalling required by the ACT6 dimmer). Also regards the pinout of the DIN8, Zero88 and Strand use the same pinout - pins 1-6 are channels 1-6, pin 7 is a desk supply (output on a dimmer, input on a desk), and pin 8 is 0V/GND. Don't connect pin 7 unless you know it's the correct voltage for the desk. For example Betapacks output +20V (switchable to -20V) but the ACT6 may output -15V which would be useful to power your inverter circuit above. Pulsar (and Zero88/Strand) pinout here: https://www.blue-room.org.uk/index.php?showtopic=27209&view=findpost&p=228788 Kevin
  25. Hi Dave, The analogue 8 pin DIN connectors on the back of the console will control 6 channels, using a 0 to +10v signal. This information can be found on Page 35 of the manual, attached to the article below... http://support.zero88.com/975532281 I believe Strand ACT6 dimmers have the ability to switch between receiving a 0 to +10v signal or 0 to -10v signal, so ensure this is set to receive a positive voltage. You’ll then be able to connect the console and dimmer together, and have intensity control of the dimmer channels. Pulsar dimmers are usually wired differently, so I would recommend consulting your Pulsar dimmer’s Manual to determine the control pinout. Lightmaster consoles use the following Output pinout... Pins 1-6 are channels 1-6 Pin 7 supply voltage from the dimmer Pin 8 is Ground Hope this helps, if you have any queries let me know. Edward
  26. How do i use the analog outputs 8 pin with on a light master 12 xl. The manual does not reference them at all. awill they drive an \act 6 dimmer pack and a Pulsar 6 channel dimmer pack? thanks dave @ apex studios
  27. Hello, Sorry to hear this. I would recommend emailing us a copy of your show file to support@zero88.com. One of the team will be able to take a look, and see what may be causing the issue. By latest Solution software, I presume you mean ZerOS 7.9.4? All the best, Edward
  1. Load more activity
  • Newsletter

    Want to keep up to date with all our latest news and information?

    Sign Up
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.